Wanneer gebruik je een Micellar Casein Protein shake?

Caseine eiwitten shake
Bezig met laden...
Wanneer gebruik je een Micellar Casein Protein shake?

Een caseïne eiwit shake, zoals een micellar casein protein, koop je als aanvulling op je dagelijkse voeding. Eiwitten dragen bij aan veel processen in jouw lichaam, waaronder de opbouw en het onderhoud van spieren. Als sporter kan je kiezen uit een ruim aanbod proteïne shakes. Wil jij zeker weten dat je de juiste shake op het juiste moment gebruikt?

Zorg dan dat je meer inzicht krijgt in het verschil tussen de proteïne shakes. Wij helpen je daar graag bij! Onderstaand vind je meer uitleg over eiwitten in het algemeen en over de caseïne eiwit shake “Micellar Casein Protein” specifiek.

Wat zijn eiwitten?

Naast vetten en koolhydraten vallen eiwitten onder de noemer “macronutriënten”. Deze voedingstoffen dienen als brandstof, ze leveren energie aan je lichaam. Eiwitten leveren naast energie (4 kilocalorieën per gram) ook aminozuren. Aminozuren vormen de bouwstenen voor het eiwit in je lichaam.

Als je sport heb je een grotere behoefte aan eiwitten. Eiwitten bevorderen namelijk spierherstel en -opbouw en zorgen zo dat je lichaam sneller een nieuwe trainingsprikkel aankan.

Hoeveel eiwitten heeft jouw lichaam “standaard” nodig?

Gemiddeld hebben gezonde mensen op dagelijkse basis 0,8 gram proteïne per kilogram lichaamsgewicht nodig. Deze hoeveelheid haal je uit de dagelijkse voeding. Hoe frequenter en intensiever je training, hoe meer eiwitten je lichaam nodig heeft. Zorg in dat geval voor extra aanvulling van eiwitten in jouw voedingsplan door bijvoorbeeld het drinken van proteïne shakes of de inname van een proteïne reep.

Hoeveel eiwitten heb je dagelijks nodig als duursporter of krachtsporter?

Als duursporter heb je bijvoorbeeld al 1,2 tot 1,4 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht per dag nodig. Weeg jij als duursporter 75 kg dan kom je uit op  een behoefte van 90 tot - 105 gram aan eiwitten per dag.

Voor krachtsporters ligt dit advies hoger, je hebt dan 1,5 tot 2,0 gram per kilogram lichaamsgewicht nodig. Weeg jij als krachtsporter 85 kilogram? Dan heb je per dag 127 tot 170 gram eiwitten nodig voor een optimale spiergroei. Proteïne shakes voorzien jou in deze behoefte, op een smakelijke en makkelijke manier!

 

Caseine eiwitten shake

Verschil tussen caseine en whey eiwitten

Er bestaan verschillende soorten eiwitten. Wei en caseïne eiwitten kom je het meest tegen. Wat is het verschil tussen deze eiwitten?

Eiwitten worden gewonnen uit koemelk. Deze melk bestaat voor 3,5% uit eiwit, dit gedeelte heet melkeiwit. Melkeiwit zelf bestaat voor 80% uit caseïne eiwit en voor 20% uit wei eiwit.

 • Caseïne eiwit

Caseïne eiwitten kenmerken zich door langere aminozuurketens in vergelijk met wei eiwit. Het verteert langzamer. Hierdoor heeft je lichaam meer tijd nodig (ongeveer 6 uur) voor het verteren van deze eiwitten. Dit resulteert in een minder hoge 'piek' in eiwitwaardes, maar de caseïne eiwitwaardes blijven wel gedurende een langere periode hoger.

 • Wei eiwit

Wei eiwitten neemt je lichaam sneller op dan caseïne eiwit. Wei eiwit zorgt voor een aminozuurpiek binnen de eerste twee uur na consumptie. Wei eiwitten kan je onderverdelen in concentraat, isolaat en hydrolisaat.

Whey Concentraat is van deze drie het meest bekend en bevat gemiddeld 80% eiwit. Het is een goede manier voor het binnen krijgen van je extra eiwitten voor een lagere prijs dan de andere whey vormen.

Whey Isolaat bevat het hoogste percentage eiwit, rond de 93%. Deze zuiverhuid komt door het micro filtratieproces, die de shakes extra zuiver maakt. Isolaat is over het algemeen wat duurder dan concentraat.

De laatste vorm is Whey Hydrolisaat. Het voordeel van hydrolisaat is het hoogwaardige aminozuurprofiel en de snelle opneembaarheid van het eiwit. Nadeel is dat de smaak wordt beschreven als 'bitter' en het de duurste vorm van whey is.

Vaak bestaan whey proteïne shakes uit een mix van concentraat, isolaat en hydrolisaat. Een voorbeeld hiervan is de QWIN 100% Whey Protein.

Om een goede keuze te maken tussen een caseïne of een wei eiwit is het moment van inname dus een belangrijke factor. Wil jij nog meer weten over de verschillende soorten eiwitten en hun functies voor sporters

Optimale tijdstip inname wei eiwit en caseïne 

Een veel gestelde vraag over het gebruik van caseïne of wei is wanneer je welke proteïne het beste kunt innemen.

Caseïne (melkeiwit) neemt het lichaam langzamer op ten opzichte van wei eiwit. Hierdoor kan je een caseïne eiwit shake goed gebruiken in periodes van rust, bijvoorbeeld voor het slapen gaan. Daarom kan je advies aanhouden een caseïne eiwit shake in de avond te nemen. Door de lange nachtfase zonder enige eiwitvoorziening ben je verantwoord bezig wanneer je deze ‘laatste shake van de dag’ neemt.

Micellar casein protein wordt ook vaak genomen op rustdagen, omdat je lichaam op deze dagen herstelt van de zware trainingen en/of wedstrijden. Door deze caseïne eiwit shake toe te voegen aan jouw voedingsplan stimuleer je continu de eiwitsynthese.

In de basis vullen zowel wei eiwit shakes als caseïne shakes elkaar aan. Beide shakes dragen bij aan de totale dagelijkse eiwitbehoefte. Top- en krachtsporters gebruiken deze shakes door elkaar tijdens een intensieve spieropbouwfase.

Heb je behoefte aan een snelle, kortdurende eiwitvoorziening? Kies dan voor een wei eiwit shake. Bijvoorbeeld als je een training in de ochtend hebt gedaan en de hele dag nog door moet.

Samengevat: voor direct herstel na een training adviseren wij je om een shake van QWIN 100% Whey Protein te nemen.

Tijdens een rustdag (of een langere periode zonder eiwitinname) kies je voor een QWIN Micellar Casein Protein shake.

 

Caseine eiwitten shake

 

Wat is caseine eiwit?

Caseïne eiwitten zelf komen in meerdere vormen voor. Elke vorm heeft bijna een gelijke functie, maar het verschil zit in de duur van de afgifte en het manier van productie.
Micellaire caseine en calciumcaseinaat vormen de meest voorkomende caseïne eiwitshakes.

Micellaire caseïne heeft als unieke eigenschap een minder snellere opname vergeleken met calciumcaseïnaat. Dit komt omdat aan caseïnaat de mineralen kalium, natrium en calcium worden toegevoegd.

De caseïne eiwitshake van QWIN Micellar Casein Protein bestaat voor 100% uit micellaire caseïne. Deze 100% pure caseïne kenmerkt zich door de hoge kwaliteit. Aan deze shake zijn geen onnodige ingrediënten toegevoegd. Naast de micellaire caseïne bestaat de shake uit (natuurlijke) smaakstoffen en één zoetstof.

BCAA’s in Micellar Casein Protein: Leucine, Isoleucine & Valine

Micellair Casein Protein is rijk aan aminozuren (waaronder de belangrijke BCAA’s). BCAA’s staat voor branched chain amino acids. BCAA’s bestaan uit de drie essentiële aminozuren: leucine, isoleucine en valine.

Het lichaam heeft eiwitten (aminozuren) nodig voor het opbouwen van spierweefsel. Bovenstaande drie essentiële aminozuren (leucine, isoleucine en valine) spelen een belangrijke rol bij de eiwitsynthese.

Tijdens de eiwitsynthese worden spieren opgebouwd door het herstellen van beschadigd spierweefsel. Door dit proces groeien je spieren. Leucine staat bekend als het belangrijkste aminozuur voor de eiwitsynthese. Leucine staat in direct verband met de spiereiwitsynthese.

BCAA’s maakt je lichaam niet uit zichzelf aan. Het is voor jou van groot belang om deze aminozuren uit je dagelijkse voeding en/of een voedingssupplement haalt.

BCAA’s worden meestal gemixt in een 2:1:1 verhouding, andere verhoudingen zijn minder gebruikelijk. Een optimale stimulans van de spiereiwitsynthese ligt ergens tussen de 1-2 gram Leucine per maaltijd. Kies je voor de QWIN Micellar Casein dan kies je voor zekerheid op het gebied van BCAA’s. Per 100 gram QWIN Micellar Casein Protein bevat deze shake 7,64 gram Leucine. Met elke shake krijg je ruim 2 gram Leucine binnen.

De belangrijkste kenmerken van QWIN Micellar Casein Protein zijn: 

 • Bevat 25 gram hoogwaardige caseïne eiwitten
 • Gebalanceerde verlengde afgifte door vorming micellen
 • Bevat 5 gram BCAA’s per portie
 • Laag in suiker en vet
 • De potten Micellar Casein Protein zijn in het bezit van het NZVT Keurmerk (Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport).

Per serving van 30 gram bevat QWIN Micellar Casein shake:

 • 107 kilocalorieën
 • Minder dan een halve gram vet
 • Ongeveer 1 gram suiker
 • 25 gram aan kwalitatief hoogwaardige eiwitten.
 • 0.03 gram zout

Waar moet je als topsporter op letten bij het gebruik van eiwitten?

Onderzoeken uit het verleden toonden aan dat voedingssupplementen doping geduide stoffen kunnen bevatten. Het gebruik van voedingssupplementen is daarmee een potentieel risico voor jou als topsporter. De 700g potten QWIN 100% Whey Protein & Micellar Casein zijn NZVT (Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport) gekeurd.

Eiwitten kopen?

Er bestaan verschillende soorten eiwitpoeders. Bij QWIN verkopen wij de belangrijkste: whey eiwitpoeders en caseïne eiwitpoeders. Bekijk ons aanbod Eiwitten / Protein

Waar kan je als verkoper op letten bij het juiste aanbod van herstelproducten (eiwitten)?

Ben je een verkoper van sportvoeding en wil je je klanten een goed assortiment aan proteine-producten aanbieden? Zorg dan altijd dat je een combinatie van Caseine Protein en Whey Protein op de plank hebt staan. Niet iedere consument vindt dezelfde smaken lekker, zorg ook hier voor variatie. Ben je op zoek naar vegan eiwitten? Bekijk dan de QWIN Vegan Protein Shake.

Wil je persoonlijk advies over de juiste samenstelling van het assortiment? Neem dan contact op met ons!


Previous article:
Next article:
Copyright © 2023 QWIN.nl, All rights reserved.