Eiwitten / Protein

Tonen als

5 producten

Filters
 • Positie
 • Product Naam
 • Prijs
 • EAN code
 • Batchnummer
Positie
 1. QWIN Micellar Casein Protein image
  Toevoegen om te vergelijken
  Micellar Casein Protein Vanilla 700 gram
  € 42,50
 2. QWIN 100% Whey Protein
  Toevoegen om te vergelijken
  100% Whey Protein 700 gram (25 doseringen)
  Vanaf € 42,50
 3. QWIN 100% Whey Protein
  Toevoegen om te vergelijken
  100% Whey Protein 2400 gram (85 doseringen)
  Waardering:
  90%
  Vanaf € 97,50
 4. QWIN 2400 GRAM IMAGE
  Toevoegen om te vergelijken
  QWIN 100% Whey Protein (2400g) Coconut
  € 78,00
 5. QWIN shakebeker
  Toevoegen om te vergelijken
  Shakebeker 700ml (inclusief zeefje)
  € 5,95
12
 • 12
 • 24
 • 36
 • Alle
per pagina

Waarom heb je eiwitten/proteïne nodig?

Als belangrijke bouwstof voor het lichaam dragen proteïne (eiwitten) bij aan het gezond houden van botten, herstel van spieren en de groei van spiermassa. Als je veel sport heb je meer eiwitten nodig. Voldoende proteïne uit normale voeding halen kan dan een uitdaging vormen. Een proteïne shake neem je als een makkelijk en smaakvol supplement waarmee je je dagelijkse proteïne inname verhoogt.

Hoeveel gram proteïne heb je nodig?

Gemiddeld hebben gezonde mensen op dagelijkse basis 0,8 gram proteïne per kilogram lichaamsgewicht nodig. Deze hoeveelheid haal je uit de dagelijkse voeding. Hoe frequenter en intensiever je training, hoe meer eiwitten je lichaam nodig heeft. Als duursporter (bijvoorbeeld een hardloper of wielrenner) heb je al 1,2 tot 1,4 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht per dag nodig. Ben jij een duursporter van 75 kg? Dan heb je dus een behoefte van 90 tot - 105 gram eiwitten per dag. Voor krachtsporters ligt dit advies hoger, je hebt dan 1,5 tot 2,0 gram per kilogram lichaamsgewicht nodig. Weeg jij als krachtsporter 85 kilogram, dan heb je per dag dus 127 tot 170 gram eiwitten nodig voor een optimale spiergroei.

Welke eiwitpoeder kan je het beste kopen?

Er bestaan verschillende soorten eiwitpoeders. Bij QWIN verkopen wij de belangrijkste: whey eiwitpoeders en caseïne eiwitpoeders.

Whey (of wei) is de meest bekende vorm van eiwitten die je kan kopen. Van alle eiwitpoeders neemt je lichaam whey proteïne shakes het snelst op. Deze proteïne shake kan je dus het best gebruiken direct na een training. Deze eiwitten kan je onderverdelen in concentraat, isolaat en hydrolisaat.

Whey Concentraat is van deze drie het meest bekend en bevat gemiddeld 80% eiwit. Het is een goede manier voor het binnen krijgen van je extra eiwitten voor een lagere prijs dan de andere Whey vormen.

Whey Isolaat bevat het hoger percentage eiwit, rond de 93%. De meest zuivere vorm is Whey Hydrolisaat. Deze zuiverhuid is te danken aan het micro filtratieproces wat de shakes extra zuiver maakt. Isolaat is over het algemeen wat duurder dan concentraat. Het voordeel van hydrolisaat is het hoogwaardige aminozuurprofiel en de snelle opneembaarheid van het eiwit. Nadeel is dat de smaak wordt beschreven als 'bitter' en het is de duurste vorm van Whey.

QWIN 100% WHEY PROTEIN  

Op zoek naar een goede whey proteïne shake voor een snel herstel? Vaak bestaan whey proteïne shakes uit een mix van concentraat, isolaat en hydrolisaat. Een voorbeeld hiervan is de QWIN 100% Whey Protein. Deze proteïne shake bestaat uit een mix: concentraat (minste bewerking), isolaat (puurder vanwege extra filterproces) en hydrolisaat (meest zuivere vorm).

QWIN MICELLAR CASEIN PROTEIN

Na whey is caseïne eiwit het meeste gebruikte eiwitpoeder. Deze vorm kenmerkt zich door de gebalanceerde afgifte van eiwit. Caseïne (melk eiwit) wordt langzamer door je lichaam opgenomen dan wei eiwit. Hierdoor kan je een proteïne shake op basis van caseïne eiwit goed gebruiken in periodes van rust, bijvoorbeeld voor het slapen gaan. Het eiwitgehalte ligt tussen de 80-90%. Een caseine proteine shake kopen? Kies dan voor QWIN Micellar Casein Protein!

Proteine kopen imageProteine kopen image
Copyright © 2022 QWIN.nl, All rights reserved.