Wat is wei eiwit en welke wei eiwit is het meest geschikt voor jou?

wat is wei eiwit
Bezig met laden...
Wat is wei eiwit en welke wei eiwit is het meest geschikt voor jou?

De variëteit aan verschillende hoogwaardige wei eiwit poeders zijn de afgelopen jaren toegenomen. In het Engels schrijf je 'wei eiwit' als 'whey protein'. Vanwege het diverse aanbod is het lastig om de juiste keuze te maken.

Wat is wei eiwit? Om het makkelijker voor jou te maken nemen wij verschillende wei eiwitpoeders onder de loep zodat jij zelf een keuze kunt maken. Na het lezen van de blog weet jij wat eiwit is en welke wei eiwitpoeder het beste bij jou past!

Wei eiwit gezond?

Als belangrijke bouwstof voor het lichaam dragen eiwitten (proteïne) bij aan het gezond houden van botten, ondersteunen van spieren en de groei van spiermassa. Des te frequenter en intensiever de training, des te meer eiwitten het lichaam nodig heeft. Het advies is om 1.0 - 1.8 gram eiwitten per kilo lichaamsgewicht tot je te nemen.

Uit onderzoek blijkt dat een duursporter gemiddeld 1.4 gram eiwitten per kg lichaamsgewicht nodig, terwijl dit bij de krachtsporter ongeveer 1.8 gram is.

Wat is wei eiwit

Wat is wei eiwit?

Wei eiwit is een bijproduct van het productieproces waarbij melk in kaas wordt omgezet. Naast wei eiwit is caseïne-eiwit ook erg bekende vorm. Wei eiwit wordt ten opzichte van caseïne-eiwit sneller door het lichaam opgenomen. Wei eiwit bestaat uit eiwitten opgebouwd met verschillende animozuren. Deze aminozuren bestaan uit essentiële en niet-essentiële aminozuren.

Wat is wei eiwit en wat zijn aminozuren?

Niet-essentiële aminozuren maakt het lichaam zelf aan. Complete eiwitpoeders (zoals wei eiwit) bevatten alle 9 essentiële aminozuren, wat betekent dat het alle aminozuren bevat die het lichaam nodig heeft. Ook bevat wei eiwit de hoogste hoeveelheid aan BCAA, deze drie essentiële aminozuren (leucine, isoleucine en valine) zijn belangrijk voor de eiwitsynthese. Bekijk hieronder de onderlinge verschillen tussen verschillende type wei eiwitpoeders (whey protein): concentraat, isolaat en hydrolisaat.

De meest gestelde vragen over type wei eiwitten

  • Wat is wei eiwit met het hoogste percentage eiwitten?
  • Wat is wei eiwit met de minste mate van bewerking?
  • Wat is wei eiwit met het hoogste aantal eiwitten?
  • Wat is eiwit met nauwelijks koolhydraten?
  • Wat is wei eiwit met het minste vet?
  • Wat is wei eiwit met de hoogste productie kosten?
  • Wat is wei eiwit met de beste smaak?
  • Wat is wei eiwit met de makkelijk te mixen textuur?  

De antwoord vind je binnen onderstaand overzicht:

Type wei eiwit

Hydrolisaat Isolaat Concentraat
Percentage eiwit >99% 90% 80%
Mate van bewerking Maximaal Meer Minder
Eiwitten Hoogst Hoger Hoog
Koolhydraten Nauwelijks Zeer laag Laag
Vet Nauwelijks Zeer laag Laag
Lactose Nauwelijks Zeer laag Laag
Kosten productieproces Hoogst Hoog Lager
Smaak  Aan de bittere kant Goed Erg goed
Textuur Iets lastiger te mixen Goed Makkelijk te mixen

Waarom eiwitten na het sporten?

Hoogwaardige eiwitten dragen bij aan herstel en spieropbouw. Goed herstellen is van groot belang voor een sporter. QWIN 100% Whey bestaat uit concentraat, isolaat en hydrolisaat. Whey hydrolisaat (toegevoegd aan QWIN) is de meest pure vorm van eiwitten, die een complex en duur productieproces ondergaat. De eiwitshakes van QWIN 100% Whey bevatten een optimale mix van wei eiwit concentraat, wei eiwit isolaat en wei eiwit hydrolisaat. Hierdoor worden de aminozuurketens opgeknipt waardoor deze direct de darmen bereiken. Vaak wordt whey hydrolisaat aanbevolen aan mensen die lactose intolerant zijn. 

Wat is wei eiwit

Eiwitinname na het sporten is belangrijk. Wil jij weten of het ook nuttig kan zijn om dagelijks een shake te nemen? Lees dan onze blog: Eiwitshake advies: Dagelijks of alleen na een training?

Wat is wei eiwit concentraat? Wat is wei eiwit isolaat? Wat is wei eiwit hydrolisaat?

Concentraat en isolaat hebben een beter smaak dan hydrolisaat, daarom is QWIN voor de smaak aangevuld met concentraat en isolaat. QWIN is voor de topsporter die op zoek is naar zekerheid (hoog eiwitpercentage) waarin minimale vetten zorgen voor een aangename smaak. 

Als sporter wil je zeker weten dat er geen vervuilde stoffen in de eiwitshakes zitten. De QWIN 100% Whey Protein in de smaken Vanillla en Strawberry zijn in het bezit van he NZVT Keurmerk (Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport). De eiwitshake van QWIN is geschikt voor zowel team-, kracht- en duursporters. Verkrijgbaar in de smaken: Strawberry, Vanilla, Cherry & Banana, Chocolate, Banana, Coconut.

Wat is wei eiwit van de beste kwaliteit?

De shakes dienen als aanvulling op een gevarieerd, gebalanceerd voedingspatroon en een gezonde leefstijl. Het tekort aan eiwitten kan de sporter aanvullen met een eiwitpoeders. De QWIN 100% Whey bevat alle 9 essentiële aminozuren, wat betekent dat het alle aminozuren bevat die het lichaam nodig heeft.

Welke shake het beste bij jou past heeft te maken met persoonlijke voorkeuren. Bij een hoger eiwitpercentage lever je in qua smaak en textuur, terwijl je bij een lager percentage geld kunt besparen. Hieronder nog een overzicht van de besproken wei eiwitpoeders:

Previous article:
Next article:
Related posts
Copyright © 2023 QWIN.nl, All rights reserved.