Eiwitshake advies: Dagelijks of alleen na een training?

Eiwitshake elke dag of alleen na training
Bezig met laden...
Eiwitshake advies: Dagelijks of alleen na een training?

Als jij regelmatig sport helpt een eiwitshake in jouw voedingsplan. Deze shakes bevatten eiwitten die bijdragen aan het herstel en opbouw van je spiermassa. Hoeveel eiwitten heb je nodig en is dit dagelijks of alleen na een training aan te bevelen?

Hoeveel eiwitten heb je nodig?

Gemiddeld heb je op dagelijkse basis 0,8 gram proteïne per kilogram lichaamsgewicht nodig voor jouw gezondheid. Bij sporters ligt dit gemiddelde hoger. Hoe intensiever de training, hoe meer eiwitten jouw lichaam nodig heeft.

Voor krachtsporters geldt als advies om 1,5 tot 2,0 gram per kilogram lichaamsgewicht te nemen voor een optimale spiergroei.
Ben jij een duursporter, zoals een hardloper? Ook dan heb je baat bij een eiwitshake. Duursporters adviseren wij om 1,2 tot 1,4 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht per dag te nemen.

 

Eiwitshake elke dag of alleen na training

Eiwitten uit dagelijkse voeding

Eiwitten zijn essentiële macronutriënten die ons lichaam nodig heeft. Eiwitten dragen bij aan spiergroei en jouw algemene gezondheid.
Wanneer we ons lichaam blootstellen aan fysieke inspanning ontstaan er kleine scheurtjes in de spieren. Eiwitten herstellen deze scheurtjes en stimuleren spiergroei.

Eiwitten verdelen over de dag met een eiwitshake

Je lichaam verwerkt slechts een bepaalde hoeveelheid aan eiwitten. In een keer een grote hoeveelheid aan eiwitten nemen is onhandig. Daarom is een eiwitshake een keer per dag of alleen na training niet slim. Een eiwitshake biedt uitkomst voor meerdere eiwitmomenten per dag. Combineer dagelijks maaltijden met eiwitshakes. Met een eiwitshake breidt je het aantal eiwitinname momenten per dag uit. Je kan bijvoorbeeld dagelijks een eiwitshake om 15:00 nemen. De overige eiwitten haal je dan uit je ontbijt, lunch en avondeten.

Welke eiwitshake?  

Bij QWIN bieden wij verschillende soorten kwalitatieve eiwitpoeders aan. Denk hierbij aan whey- en caseïne eiwitpoeders.

Whey eiwitpoeders zijn de bekendste vorm van eiwitten. Het lichaam neemt deze vorm van eiwitten het snelst op. Gebruik deze proteïne shake direct na een training. Whey eiwitten kan je onderverdelen in concentraat, isolaat en hydrolisaat.

Whey Concentraat staat bekend als de meest bekende vorm en bevat gemiddeld 80% eiwit. Het is een goede optie voor het binnenkrijgen van extra eiwitten tegen een lagere prijs dan de andere vormen.

Whey Isolaat bevat het hoogste percentage eiwit, namelijk rond de 90%. Dit komt door het microfiltratieproces waardoor de shakes qua zuiverheid extra hoog zitten. Isolaat is over het algemeen wat duurder dan concentraat.

Whey Hydrolisaat beschikt over een hoogwaardig aminozuurprofiel. Hierdoor neemt het lichaam de eiwitten nog sneller op ten opzichte van de andere vormen. Het nadeel is dat de smaak beinvloed. Hydrolistaat beschrijft men als 'bitter'. Hydrolistaat staat bekend als de duurste vorm van Whey.

QWIN 100% Whey Protein eiwitshake bestaat uit een mix van concentraat, isolaat en hydrolisaat.

Na Whey is Caseïne eiwit de meest gebruikte eiwitpoeder. Deze eiwitten neemt het lichaam langzamer op dan whey eiwitpoeder. Maar wanneer gebruik je een Miccelar Casein Protein shake? Het eiwitgehalte van caseïne eiwitpoeder ligt tussen de 80-90%.  

Eiwitshake elke dag of alleen na training

Dagelijkse een eiwitshake als aanvulling op dagelijkse voeding

Sportvoeding dient als aanvulling en draagt bij aan jouw individuele behoeften. Dit geldt ook voor een eiwitshake.

Zorg ervoor dat je de juiste hoeveelheid eiwitten consumeert die past bij jouw lichaam en trainingsdoelen.

Krijg jij onvoldoende eiwitten binnen via normale voeding? Het dagelijks nemen van een eiwitshake biedt dan uitkomst. 

Advies gebruiksmoment

Kies direct na de training voor QWIN 100% Whey Protein. Whey wordt namelijk snel door het lichaam opgenomen.

Bij een langere periode zonder eiwitten adviseren wij vanwege vertraagde opname QWIN Micellar Casein. Bijvoorbeeld voor het slapen gaan.

 

Previous article:
Next article:
Copyright © 2023 QWIN.nl, All rights reserved.