Optimaal presteren: wanneer kun je als hardloper het beste een energiegel innemen?

energie gel hardlopen
Bezig met laden...
Optimaal presteren: wanneer kun je als hardloper het beste een energiegel innemen?

Je gaat regelmatig hardlopen. Niet alleen omdat je het graag doet, maar ook omdat je het goed kan. Je neemt je sport serieus. Hardlopen en een energie gel gaan bij jou dan ook hand in hand. Goed bezig. Toch?! Of zou je dit nog kunnen verbeteren door je te verdiepen in je energiegel timing voor hardlopen?

QWIN helpt je graag verder met meer informatie!

Energie gel voorafgaand aan het hardlopen

Een veel voorkomende vraag is of het nuttig is om een energie gel voorafgaand aan het hardlopen in te nemen. Het antwoord hierop hangt af van verschillende factoren, zoals de duur en intensiteit van de activiteit en je eigen persoonlijke behoeften. Over het algemeen wordt aanbevolen om 30 tot 60 minuten voorafgaand aan het hardlopen nog wat koolhydraten te nemen.

Ben je nog thuis, dan kan dit makkelijk in de vorm van normale voeding of een energie reep. Begeef je je echter richting het startvak van een (halve) marathon, dan is een energie gel een handige optie.

Door een energie gel voorafgaand aan het hardlopen in te nemen, geef je jouw lichaam de kans om de gel te verwerken en de energie op te nemen. Dit kan helpen om vermoeidheid tijdens de activiteit te verminderen en de prestaties te verbeteren.

Energie gel tijdens het hardlopen

Het gebruik van energiegel heeft verschillende voordelen. Het grootste voordeel is wel dat je een energie gel makkelijk tijdens het hardlopen kan innemen.

Het belangrijkste moment om een energie gel in te nemen is dan ook tijdens het hardlopen zelf. Op dit moment heeft je lichaam behoefte aan een snelle toevoer van energie om de inspanning vol te houden. Het advies is om iedere 20-30 minuten een energie gel in te nemen tijdens langdurige activiteiten. Hierdoor blijft je energie op peil en voorkom je een energiedip.

Energie gel na het hardlopen

Na het hardlopen een energie gel nemen is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt. Hoewel het innemen van een energie gel na het hardlopen niet direct van invloed is op je prestaties tijdens de activiteit zelf, kan het wel helpen bij het herstel.

Na intensieve inspanningen is het belangrijk om je energie- en glycogeenvoorraden weer aan te vullen. Een energie gel na het hardlopen kan hierbij helpen, omdat deze snel verteerd wordt en direct beschikbare energie levert.

Het beste moment om een energie gel in te nemen is binnen 30 minuten tot 2 uur na het hardlopen. Hiermee geef je je lichaam de kans om optimaal te herstellen en de spieren te voorzien van de benodigde voedingsstoffen.

energie gel na het hardlopenenergie gel na het hardlopen

QWIN Energie gel voor hardlopen

QWIN heeft twee verschillende type gels.

  • Iso Pro Gel: deze isotone gel op basis van maltodextrine levert 23 gram koolhydraten. Je kan de gel zonder extra water innemen.
  • Pepti Gel: deze complete energie gel bevat niet alleen 23 gram koolhydraten, maar ook peptides en magnesium. Bij het gebruik van deze gel adviseren wij 150ml water te drinken.

QWIN Energie gels koop je snel en eenvoudig op QWIN.nl. Naast de gels kan je bij QWIN ook terecht als je meer sportvoeding wilt kopen.

Conclusie

Het innemen van een energie gel kan je prestaties tijdens het hardlopen aanzienlijk verbeteren. Het optimale moment om een energie gel in te nemen is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de duur en intensiteit van het hardlopen.  

Over het algemeen wordt aanbevolen om een energie gel voorafgaand en tijdens het hardlopen in te nemen. Na het hardlopen kan een energie gel helpen bij het herstel.

Zorg er altijd voor dat je goed luistert naar je eigen lichaam en kijk wat voor jou het beste werkt. Experimenteer met verschillende tijdstippen en hoeveelheden, en ga op zoek naar de ideale strategie die jou helpt om optimaal te presteren!

Ps. Geen hardloper, maar een fietser? Lees dan ook eens onze blog Energy gels voor duursporters.

energie gel voor hardlopersenergie gel voor hardlopers
Previous article:
Next article:
Related posts
Copyright © 2023 QWIN.nl, All rights reserved.