Vitamines

Vitamines
Tonen als

3 producten

Filters
 • Positie
 • Product naam
 • prijs
 • EAN code
 • Batchnummer
Positie
 1. QWIN Multi Sports Vitamine (60 tabletten)
  Toevoegen om te vergelijken
  QWIN Multi Sports Vitamine (60 tabs)
  Waardering:
  98%
  € 33,50
 2. QWIN Vitamine D3 (90 tabs)
  Toevoegen om te vergelijken
  QWIN Vitamine D3 (90 tabs)
  Waardering:
  100%
  € 24,90
 3. QWIN Vitamine C (90 tabletten)
  Toevoegen om te vergelijken
  QWIN Vitamine C (90 tabs)
  Waardering:
  100%
  € 20,90
12
 • 12
 • 24
 • 36
 • Alle
per pagina

Waarom zijn vitamines belangrijk voor sporters?

Vitamines  zijn voor sporters van groot belang. Als sporter wil je het beste uit jezelf halen. Naast de juiste training en voldoende rust is een gebalanceerd dieet van groot belang. Je basisvoeding moet op orde zijn om alle benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen. Vitamines spelen een essentiële rol voor sporters bij het goed functioneren van je lichaam en bevordert je algehele gezondheid.

Vitamines ondersteunen het vrijmaken en omzetten van energie uit voedsel. Hierdoor heb je voldoende energie om te sporten. Daarnaast versterken vitamines je immuunsysteem. Vitamines, zoals vitamine C en vitamine D, spelen een rol bij het versterken van ons immuunsysteem. Ze helpen je lichaam om infecties en ziekten te bestrijden. 

Een tekort aan bepaalde vitamines kan voor sporters leiden tot diverse gezondheidsproblemen. Daarnaast kan het leiden tot verminderde sportprestaties. Je hebt als sporter een verhoogde behoefde aan vitamines vanwege de extra belasting die je lichaam ervaart. Daarom zijn vitamines voor sporters van essentieel belang.

Hoe gebruik je vitamines als sporter?

Het kan voor jou soms lastig zijn om alle voedingsstoffen uit je voeding te halen. In dat geval kunnen vitamines een goede aanvulling zijn voor sporters. Soms worden vitamine supplementen geadviseerd op basis van bloedonderzoek. Vitamine supplementen kunnen ook geadviseerd worden op basis van klachten als vermoeidheid, spierkrampen en een verzwakt immuunsysteem. Bij deze klachten kan je een sportvoedingskundige raadplegen voor advies.

Invloed van vitamines voor sporters op het herstel van je lichaam

Sporten vergt veel van je lichaam en een goed en snel herstel is belangrijk voor optimale sportprestaties. Vitamines spelen voor sporters een belangrijke rol in het herstelproces van je lichaam na inspanning. Vitamines helpen je bij het herstellen en opbouwen van spieren en verminderen je oxidatieve stress. Een optimaal vitaminegehalte kan bijdragen aan een sneller en beter herstel. Hierdoor kan je je volgende trainingssessie weer vol energie starten.

Waarom vitamines voor sporters kopen bij QWIN?

Bij QWIN begrijpen we als geen ander hoe belangrijk vitamines voor sporters zijn. We stellen al onze supplementen zorgvuldig samen en bieden hoogwaardige kwaliteit. 

Daarnaast biedt QWIN je een uitgebreide selectie van dopingvrije vitamine supplementen voor sporters. Het merendeel van onze producten is namelijk voorzien van het NZVT keurmerk. NZVT staat voor Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport. Dit keurmerk bevestigt dat de vitamines van QWIN als dopingvrij zijn goedgekeurd voor sporters. Je kunt dus met vertrouwen onze supplementen gebruiken. Met de wetenschap dat de supplementen voldoen aan de strengste normen op het gebied van kwaliteit.

Vitamine en Mineralen, de combinatie die onmisbaar is voor jouw sportprestatie.

De synergie tussen vitaminen en mineralen is cruciaal voor sporters. Vitaminen zoals B-complex, C, en D ondersteunen energiemetabolisme, immuunsysteem, en spierfunctie. Mineralen zoals ijzer, magnesium, en calcium bevorderen zuurstoftransport, enzymactiviteit, en botgezondheid. Deze combinatie optimaliseert sportprestaties en herstel, voorkomt vermoeidheid en ondersteunt algehele gezondheid. Een gebalanceerd dieet, eventueel aangevuld met supplementen, is essentieel om aan de verhoogde behoeften van sporters te voldoen, waardoor hun fysieke en mentale welzijn wordt gewaarborgd.

Veelgestelde vragen over vitamines voor sporters

 • Kan ik vitamine supplementen nemen ter vervanging van een gezond dieet?
  Nee, vitamine supplementen mogen niet worden gebruikt als vervanging voor een evenwichtig dieet. Ze moeten eerder worden gezien als aanvulling op een gezonde voeding.
 • Waarom hebben sporters mogelijk extra vitamines nodig?
  Intensieve lichaamsbeweging kan leiden tot een verhoogde behoefte aan bepaalde vitamines om de prestaties, het herstel en de algemene gezondheid te ondersteunen.
 • Welke voedingsmiddelen zijn rijk aan vitamines voor sporters?
  Citrusvruchten, bladgroenten, noten, zaden, vis, eieren en zuivelproducten zijn enkele van de natuurlijke bronnen van essentiële vitamines.
 • Kunnen sporters alle benodigde vitamines uit voeding halen?
  In ideale omstandigheden zou een uitgebalanceerd dieet alle benodigde vitamines moeten leveren. Echter, soms kan aanvulling met vitaminesupplementen nodig zijn.
 • Zijn er vitamines voor sporters die kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen
  Vitamine D en omega-3 vetzuren hebben ontstekingsremmende eigenschappen en kunnen gunstig zijn voor sporters.
 • Wat zijn de beste vitamines voor sporters?
  Voor sporters zijn verschillende vitamines belangrijk. Enkele voorbeelden hiervan zijn vitamine D en vitamine C.

Foto door Susanne Ottenheym voor TeamNL Roeien

Copyright © 2023 QWIN.nl, All rights reserved.