Sportdrank

Sportdrank
Tonen als

2 producten

Filters
 • Positie
 • Product naam
 • prijs
 • EAN code
 • Batchnummer
Positie
 1. QWIN PeptiPlus Performance Sports Drink 760g
  Toevoegen om te vergelijken
  QWIN PeptiPlus 760 gram (15 liter)
  Vanaf € 42,50
 2. QWIN bidon 750ml
  Toevoegen om te vergelijken
  QWIN bidon 0,75 l
  € 4,95
12
 • 12
 • 24
 • 36
 • Alle
per pagina

Sportdrank kopen?

De sportdrank van QWIN heeft vele voordelen. Deze sportdrank bevat, naast mineralen en koolhydraten, bewerkte eiwitten. QWIN PeptiPlus is onderscheidend ten opzichte van andere sportdranken door de toevoeging van 5gr aan eiwitten per serving. Deze speciale eiwitmix, bestaande uit bewerkte eiwitten is makkelijk op te nemen door het lichaam. Door de toevoeging van de eiwitten aan de reguliere sportdrank, zal je een aanzienlijk verschil merken. Je kan deze sportdrank zowel voor, tijdens als na het sporten gebruiken. Dit in tegenstelling tot veel andere merken sportdrank, die je vooral vóór en tijdens de inspanning gebruikt. 

Als (top) sporter wil je zeker weten dat de supplementen en sportvoeding dopingvrij zijn. Deze producten herken je aan het NZVT logo. QWIN PeptiPlus is NZVT gekeurd. 

Kies bij een zware training of wedstrijd voor de sportdrank van QWIN: QWIN PeptiPlus. 

Sportdrank

Het belang van een goede sportdrank mag je niet onderschatten. Of je nu een professioneel atleet bent of gewoon houdt van een stevige workout. Sportdranken bevatten over het algemeen elektrolyten en koolhydraten. Ze bieden de juiste balans van voedingsstoffen. De juiste sportdranken bevorderen de prestatie. Sportdranken spelen daarmee een cruciale rol in jouw sportvoedingsplan. We gaan hierna in op de voordelen van sportdranken en de verschillende soorten sportdranken.

De voordelen van sportdrank

Sportdranken helpen niet alleen bij het herstellen van vochtverlies. Ze ondersteunen ook bij het aanvullen van elektrolyten, zoals natrium en kalium. De aanwezige koolhydraten in een goede sportdrank helpen bij het behoud van een constante energievoorziening, het is dus een must tijdens langdurige activiteiten. 

We gaan hieronder in op de belangrijkste voordelen van een goede sportdrank.

 • Snellere hydratatie en vochtretentie
  Sportdranken hebben een samenstelling, die zorgt voor een snelle opname en absorptie van vocht. Ze bevatten vaak een combinatie van suikers, elektrolyten en water. De eenvoudige opname hiervan bevordert de hydratatie van jouw lichaam. Daarnaast helpt natrium in sportdrank bij het vasthouden van vocht in het lichaam. Hiermee voorkom je uitdroging.
 • Verbeterde prestaties
  Een goed gehydrateerd lichaam functioneert efficiënter en presteert beter. Voorzie jezelf van de benodigde energie door de juiste sportdrank te kiezen. Sportdranken met de juiste hoeveelheid koolhydraten verminderen de vermoeidheid en vergroten het uithoudingsvermogen. Hierdoor helpen ze je door de trainingen of wedstrijden heen. 
 • Sneller herstel na het sporten
  Jouw lichaam moet herstellen na een intensieve training of wedstrijd. De spieren hebben de juiste voedingsstoffen nodig voor een goed herstel. Sportdranken bieden niet alleen hydratatie. Een goede sportdrank draagt met de aanwezige elektrolyten en koolhydraten ook bij aan het herstel. Sommige sportdranken bevatten ook aminozuren. Deze aminozuren ondersteunen de spieropbouw. Op die manier versnellen ze het herstelproces.

Verschillende soorten sportdranken

Sportdranken kan je indelen in de categorieën hypotone, hypertone en isotone sportdranken. Vaak tref je de sportdrank aan in een poedervorm. De sportdrank poeder meng je met water, waarna je deze kan gebruiken voor/tijdens of na de inspanning.

In welke categorie de sportdrank valt hangt af van de verhouding water, koolhydraten, vitamines en mineralen. Indien de deeltjes van deze ingrediënten aanwezig zijn in dezelfde verhouding als het lichaamsvocht resulteert dit in een ideale opnamesnelheid. Dit wordt omschreven als osmolariteit. 

Wat is een isotone sportdrank? Bij een lage osmolariteit zitten er minder deeltjes in de sportdrank dan in het lichaamsvocht. Bij een gelijke hoeveelheid neemt je lichaam de sportdranken snel op, dit is het geval bij isotone dranken. 

Wil je bepalen welke sportdrank het beste bij jouw doel past? Kijk dan naar het naar het aantal gram koolhydraten per 100ml.

Hypotone sportdranken

Deze sportdranken bevatten minder dan 8gr koolhydraten per 100ml. Hypotone sportdranken kan je gebruiken als dorstlesser voor een training. Je kan ze gebruiken als dorstlesser tijdens een (laag intensieve) training van maximaal 60-90 minuten.

Hypertone sportdranken

Dit type sportdrank bevat meer dan 8gr koolhydraten per 100ml. Hypertone sportdranken kan je gebruiken voor het aanvullen van koolhydraat vooraden na de training. 

Isotone sportdrank poeder

Isotone sportdrank poeder bevat tussen de 4-8gr koolhydraten per 100ml. Jouw lichaam neemt de isotone sportdrank eenvoudig op. Dit komt door de gelijke verhouding lichaamsvocht ten opzichte van het aantal deeltjes koolhydraten, vitamines en mineralen. 

Sportdrank bestellen bij QWIN

Ben jij op zoek naar een kwalitatief goede, complete en gekeurde sportdrank? Bestel dan de sportdrank van QWIN: QWIN PeptiPlus.

Veelgestelde vragen over sportdranken

 • Zijn sportdranken alleen geschikt voor professionele atleten?
  Nee. Sportdranken zijn geschikt voor iedereen, die regelmatig intensieve lichamelijke activiteiten verricht. Sportdranken helpen bij het behoud van een goede hydratatie en het verbeteren van je prestaties.
 • Kan ik sportdranken gebruiken als vervanging van water?
  Water moet nog steeds de belangrijkste bron van vochtinname zijn. Sportdranken heb je nodig voor specifieke situatie, waarbij de energiebehoefte groter is. 
 • Wat is het belang van elektrolyten?
  Elektrolyten is de verzamelnaam voor allerlei zouten. Elektrolyten hebben een essentiële rol voor een goede lichaamsfunctie.  Tijdens het sporten verlies je elektrolyten door het transpireren. Dit kan leiden tot uitdroging en verminderde prestaties. Vul daarom tijdens het sporten de elektrolyten aan. Sportdranken bevatten, naast koolhydraten, ook elektrolyten.
Copyright © 2023 QWIN.nl, All rights reserved.