Aminozuren

Aminozuren
Tonen als

1 product

Filters
 • Positie
 • Product naam
 • prijs
 • EAN code
 • Batchnummer
Positie
 1. QWIN Beta Alanine image
  Toevoegen om te vergelijken
  QWIN Beta Alanine (120 tabletten)
  Waardering:
  100%
  € 32,90
12
 • 12
 • 24
 • 36
 • Alle
per pagina

Wat zijn aminozuren (supplementen)? 

Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten. Maar waar zijn aminozuren goed voor? Aminozuren spelen een cruciale rol in verschillende biologische processen in je lichaam. Ze zijn onder andere betrokken bij de opbouw van je spieren. Maar ook voor de synthese van enzymen, hormonen en andere belangrijke moleculen. 

Verschillende soorten aminozuren (supplementen)

Aminozuren kan je onderverdelen in twee hoofdcategorieën: essentiële en niet-essentiële aminozuren. Essentiële aminozuren zijn aminozuren die je lichaam niet zelf kan aanmaken. Deze essentiële aminozuren kan je uit je voeding halen. Ze zijn van vitaal belang voor groei, ontwikkeling en het functioneren van je lichaam. 

Voorbeelden van essentiële aminozuren zijn leucine, isoleucine, valine, methionine, lysine, tryptofaan, threonine, fenylalanine en histidine. Het is belangrijk om voedingsmiddelen te consumeren die rijk zijn aan deze aminozuren. In kwalitatief goede eiwitshakes zitten vaak de belangrijkste essentiële aminozuren. Veel aminozuren zijn ook te verkrijgen als los aminozuur supplement.

Niet-essentiële aminozuren maakt je lichaam zelf aan. Voorbeelden van niet-essentiële aminozuren zijn Beta Alanine, serine en glutaminezuur. Hoewel het lichaam ze zelf kan aanmaken, kan het nog steeds gunstig zijn om ze via voeding binnen te krijgen. Voornamelijk in situaties van verhoogde fysieke activiteit of hertel.

Aminozuren supplementen kunnen voor jou een praktische oplossing zijn. Zeker wanneer je moeite hebt om voldoende aminozuren uit je dagelijkse voeding te halen. Met een aminozuur supplement kan je eenvoudig de inname van specifieke aminozuren verhogen.

Wat is de functie van het aminozuur supplement Beta Alanine?

Beta Alanine is een aminozuur supplement dat de concentratie van carnosine in je spieren verhoogt. Carnosine speelt een belangrijke rol bij het verminderen van de zuurgraad in je lichaam. Door de toename van carnosine in je spieren, helpt Beta Alanine bij het uitstellen van spierverzuring. Dit kan je prestaties bevorderen tijdens fysieke inspanning. Het verminderen van verzuring kan leiden tot betere prestaties en een verhoogd uithoudingsvermogen. 

Aminozuren supplementen van QWIN

Bij QWIN begrijpen we de belangrijke rol die een aminozuur supplement kan hebben. Zo bevatten onze eiwitshakes veel aminozuren. Deze eiwitshakes bevatten een uitgebalanceerde mix van essentiële aminozuren. Zoals leucine, isoleucine en valine, die bekend staan als de aminozuren BCAA's. Deze BCAA's hebben bewezen voordelen voor spiergroei, herstel en het verminderen van spierschade. 

Daarnaast kan je bij QWIN het aminozuur supplement Beta Alanine kopen. Dit zijn aminozuur capsules. Dit aminozuur supplement helpt bij het uitstellen van je verzuring. De QWIN Beta Alanine is NZVT gekeurd (Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport). Dit keurmerk bevestigt dat het aminozuren supplement dopingvrij is. Je kan dit supplement dus gebruiken in de wetenschap dat het voldoet aan de strengste normen op het gebied van kwaliteit. 

Veelgestelde vragen over aminozuren supplementen 

 • Waarom zou ik een aminozuren supplement nemen?
  Een aminozuur supplement wordt vaak gebruikt om verschillende doelen te bereiken. Zoals spierherstel en -opbouw, het stimuleren van de vetverbranding, het verbeteren van sportprestaties en het ondersteunen van algemeen welzijn. Het kan zijn dat je dagelijkse voeding niet voldoende aminozuren levert, of dat je extra aminozuren wilt innemen om je doelen te ondersteunen.
 • Welk aminozuur supplement is het meest relevant voor sporters?
  Voor atleten en sporters zijn vooral de aminozuren leucine, isoleucine en valine - ook wel bekend als de BCAA's (vertakte keten aminozuren) - van belang. Deze worden vaak gebruikt om spierherstel en -opbouw te ondersteunen. Daarnaast is Beta Alanine een erg populair aminozuur supplement onder (top)sporters.

Foto door Susanne Ottenheym voor TeamNL Roeien

Copyright © 2023 QWIN.nl, All rights reserved.