Mineralen

Mineralen
Tonen als

1 product

Filters
 • Positie
 • Product naam
 • prijs
 • EAN code
 • Batchnummer
Positie
 1. QWIN Zink zuigtabletten (90 tabletten)
  Toevoegen om te vergelijken
  QWIN Zink zuigtablet (90 stuks)
  Waardering:
  95%
  € 14,75
12
 • 12
 • 24
 • 36
 • Alle
per pagina

Wat zijn mineralen supplementen?

Mineralensupplementen zijn geconcentreerde bronnen van mineralen. Deze zijn bedoeld om de voedingsinname te verhogen of tekorten in het dieet aan te vullen. Ze bevatten essentiële mineralen zoals ijzer, calcium, magnesium en zink. Deze zijn cruciaal voor diverse lichaamsfuncties waaronder botgezondheid, energiemetabolisme en het immuunsysteem. 

Waarom zijn mineralen supplementen belangrijk?

Mineralen supplementen kunnen van meerwaarde zijn. Zeker als je niet genoeg mineralen uit je basisvoeding haalt. Mineralen zijn voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft voor een optimale gezondheid. Mineralen zijn onder andere betrokken bij:

 • de opbouw van cellen
 • het behoud van gezonde botten
 • de werking van het zenuwstelsel
 • het reguleren van de bloeddruk
 • je energieproductie
 • het reguleren van je vochtbalans 

Ondanks het belang van mineralen, haal je niet altijd voldoende minderalen uit je voeding. Daarom kunnen mineralen supplementen een waardevolle aanvulling zijn op je dagelijkse voeding.

Twee soorten mineralen supplementen: macro- en micro mineralen 

Er zijn verschillende soorten mineralen. Deze mineralen hebben een andere functie. Mineralen kunnen worden onderverdeeld in twee categorieën: macro- en micro mineralen. Macromineralen zijn mineralen die we in grotere hoeveelheden nodig hebben. Vaak in grammen per dag. Deze omvatten onder andere calcium, magnesium, natrium, kalium en chloride. Ze spelen een cruciale rol bij het behoud van je waterbalans, het reguleren van je bloeddruk, de opbouw van je botten en spieren, en andere belangrijke functies in je lichaam.

Micro mineralen, ook wel spoorelementen genoemd, zijn mineralen die je in kleinere hoeveelheden nodig hebt. Vaak in milligrammen of microgrammen per dag. Voorbeelden van micro mineralen zijn zink en ijzer. Ondanks hun kleine hoeveelheden zijn ze belangrijk voor je gezondheid. Deze mineralen kan je uit je voeding halen. Het is ook mogelijk om extra mineralen binnen te krijgen via mineralen supplementen.

Wat zijn de symptomen van een mineralen tekort?

Een mineralen tekort kan verschillende gezondheidsproblemen veroorzaken. Dit is afhankelijk van het type mineraal en de ernst van het tekort. Zo kan een tekort aan magnesium spierkrampen veroorzaken. Sporenelementen hebben elk hun eigen werking en tekorten. Deze zijn relatief makkelijk te herkennen. Zo kan een tekort aan zink leiden tot haaruitval, huidproblemen, slechte wondgenezing en een verzwakt immuunsysteem. Mineralen aanvullen is belangrijk bij een tekort. Dit kan gemakkelijk met onze mineralen supplementen.

Mineralen supplementen: zink zuigtabletten

Zink is een spoorelement. Je lichaam maakt zink niet zelf aan. Je moet zink dus uit je voeding halen. Je kan zink onder andere binnenkrijgen via vlees, zuivel en vis. Zink speelt een cruciale rol bij het behoud van een gezond immuunsysteem. Het kan je immuunrespons verbeteren en de activiteit van witte bloedcellen stimuleren. Dit helpt je lichaam bij het bestrijden van infecties en ziekten. Het kan handig zijn om mineralen supplementen als zink te gebruiken. Zeker in de winterperiode, vanwege de toegenomen kans op verkoudheden en griep. Daarnaast is zink goed voor je huid, haar en nagels.

Waarom mineralen supplementen kopen bij QWIN?

Bij QWIN begrijpen we als geen ander hoe belangrijk mineralen supplementen zijn. We stellen al onze supplementen zorgvuldig samen en bieden hoogwaardige kwaliteit. Daarnaast vind je bij QWIN dopingvrije supplementen. Het merendeel van onze producten is namelijk voorzien van het NZVT keurmerk (Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport). Dit keurmerk bevestigt dat de mineralen supplementen van QWIN als dopingvrij zijn goedgekeurd. Je kunt dus met vertrouwen onze supplementen gebruiken, in de wetenschap dat ze voldoen aan de strengste normen op het gebied van kwaliteit.

Veelgestelde vragen over mineralen supplementen

 • Wat zijn de voornaamste bronnen van mineralen in de voeding?
  Mineralen worden in de voeding gevonden in voedingsmiddelen zoals zuivelproducten, groene bladgroenten, noten, vlees, vis, volle granen en peulvruchten.
 • Moet ik mineralen supplementen nemen om voldoende mineralen binnen te krijgen?
  Mineralen supplementen dienen als aanvulling indien je de behoefte aan voedingsstoffen niet volledig uit voedselbronnen haalt.
 • Kunnen mineralen supplementen helpen bij het voorkomen van bepaalde gezondheidsproblemen?
  Hoewel geen enkel mineraal garant staat voor het voorkomen van specifieke gezondheidsproblemen, kan een evenwichtige inname van mineralen bijdragen aan het behoud van een goede gezondheid. Overleg met een voedingsdeskundige voordat je grote wijzigingen in je voeding aanbrengt.
 • Wat is de aanbevolen dosering van het mineralen supplement zink?
  De aanbevolen dosering van zinksupplementen varieert afhankelijk van leeftijd, geslacht en individuele behoeften. Over het algemeen ligt de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid rond de 15 mg per dag. Raadpleeg een voedingsdeskundige voor specifiek advies.
 • Hoe lang duurt het voordat ik resultaten zie na het nemen van zinksupplementen?
  De tijd die nodig is om resultaten te zien na het nemen van zinksupplementen kan variëren. Over het algemeen kan het enkele weken duren voordat je verbetering merkt bij bepaalde symptomen of gezondheidscondities.
Copyright © 2023 QWIN.nl, All rights reserved.