QWIN Vitamine D3 (90 tabs)

Op voorraad
SKU
3026

QWIN 

 • Gebruikt door topsporters, geadviseerd door sportvoedingskundigen
 • Nederlands merk
 • Gratis verzending

Kenmerken QWIN Vitamine D3

 • Heeft een positieve invloed op je immuunsysteem
 • Is belangrijk voor een normale spierwerking
 • Draagt bij aan de instandhouding van sterke botten
 • Helpt je tanden sterk te houden

       NZVT Keurmerk

€ 24,90

QWIN Vitamine D3 supplement

Vitamine D3 wordt ook wel de ‘zonvitamine’ genoemd. Je lichaam maakt vitamine D3 aan wanneer je blootgesteld wordt aan zonlicht. Hoewel je vitamine D3 zelf kan aanmaken, kan het nodig zijn om het QWIN vitamine D3 te gebruiken als voedingssupplement. 

QWIN Vitamine D3 voordelen

QWIN vitamine D3 heeft een belangrijke werking op je lichaam:

 • QWIN vitamine D3 heeft een positieve invloed op je immuunsysteem
 • QWIN vitamine D3 is belangrijk voor een normale spierwerking
 • QWIN vitamine D3 draagt bij aan de instandhouding van sterke botten
 • QWIN vitamine D3 helpt je tanden sterk te houden

Hoeveel QWIN Vitamine D3 per dag?

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine D varieert per persoon. Dit is onder andere afhankelijk van factoren zoals blootstelling aan zonlicht, leeftijd en huidskleur.

Zo kan het in de winter moeilijker zijn om voldoende vitamine D3 uit zonlicht te halen. Met name vanwege de zwakkere zonnestralen en de beperkte tijd die je buiten doorbrengt. De exacte hoeveelheid QWIN vitamine D3 suppletie die je in de winter nodig hebt kan variëren per persoon. Over het algemeen wordt aanbevolen om dagelijks 10 tot 20 microgram vitamine D3 via supplementen te slikken tijdens de wintermaanden. Dit komt gemiddeld neer op een QWIN vitamine D3 dosering van één vitamine D3 tablet per dag.

In de zomer krijg je over het algemeen meer blootstelling aan zonlicht. Vooral als je veel buitenactiviteiten onderneemt. In de zomer kan het daarom vaak geen kwaad om de inname van vitamine D3 supplementen te verminderen of in sommige gevallen zelfs helemaal te stoppen. Het is altijd raadzaam om de specifieke aanbevelingen en richtlijnen van een sportvoedingskundige te volgen.

In welke voeding zit vitamine D3?

Vitamine D3 komt van nature niet in veel voedingsmiddelen voor. De belangrijkste bron van vitamine D3 is zonlicht. 

Er zijn echter enkele voedingsmiddelen die kleine hoeveelheden vitamine D3 bevatten. Vette vis, eierdooiers en volle zuivelproducten (zoals volle melk, kaas en yoghurt). Het is belangrijk om op te merken dat de hoeveelheid vitamine D3 in deze voedingsmiddelen meestal niet voldoende is om de dagelijkse behoeften te halen. Daarom kan het nodig zijn om QWIN vitamine D3 supplement te nemen. Bekijk al onze vitamines bij NZVT supplementen - vitamines

Wat is een vitamine D3 tekort?

Een vitamine D3 tekort kan optreden wanneer je lichaam niet voldoende vitamine D3 produceert of opneemt. Dit kan voorkomen bij een beperkte blootstelling aan zonlicht. Dit gebeurt bij veel mensen in de wintermaanden.

Een vitamine D3 tekort komt vaker voor bij mensen die een donkere huidskleur hebben. Ook oudere volwassenen, zwangere vrouwen en mensen met een vegetarisch of veganistisch dieet hebben een verhoogd risico hebben op een vitamine D3 tekort. Een vitamine D tekort is meetbaar via een bloedtest, bijvoorbeeld bij de huisarts.

Vitamine D3 tekort symptomen

Symptomen van een vitamine D3 te kort zijn onder andere vermoeidheid, spierzwakte, bot pijn en een verzwakt immuunsysteem. Het is belangrijk om symptomen met een voedingskundige te bespreken voor een passende diagnose en behandeling.

QWIN Vitamine D3 kopen met NZVT keurmerk

Elke batch van de QWIN vitamine D3  wordt getest op doping. Het NZVT keurmerk op de QWIN supplementen geeft jou als topsporter de hoogst mogelijke zekerheid dat je dopingvrije supplementen gebruikt. Ook voor niet-topsporters zijn zuivere supplementen belangrijk. Als je supplementen gebruikt wil je een product van de hoogst mogelijke kwaliteit, zonder vervuiling. Bij QWIN kan je hierop vertrouwen!

Een potje QWIN Vitamine D3 bevat 90 tabletten. In elke tablet QWIN vitamine D3 zit 15 microgram Vitamine D3.

Veel gestelde vragen over QWIN Vitamine D3

 • Kan ik vitamine D3 halen uit voedselbronnen?
  Vitamine D3 komt slechts in kleine hoeveelheden voor in voedingsmiddelen, zoals vette vis, lever, eierdooiers en volle zuivelproducten. Het kan moeilijk zijn om voldoende vitamine D3 uit voeding alleen te halen, vooral tijdens de wintermaanden.
 • Wanneer is het nodig om vitamine D3 supplementen te nemen?
  Het kan nodig zijn om vitamine D3 supplementen te nemen als je onvoldoende blootstelling aan zonlicht hebt, een beperkt dieet hebt dat weinig vitamine D bevat, of als je een hogere behoefte hebt aan vitamine D3, zoals bij bepaalde gezondheidsaandoeningen.
 • Welke bijwerkingen kan ik verwachten bij het gebruik van vitamine D3-supplementen?
  Bijwerkingen van vitamine D3 komen nauwelijks voor bij het innemen van normale doseringen.
 • Welke klachten kunnen er bij mij ontstaan bij een tekort aan vitamine D3?
  Er kunnen verschillende klachten ontstaan als je te weinig vitamine D3 binnen krijgt. Veel voorkomende klachten bij een tekort aan vitamine D3 zijn vermoeidheid en een verminderde weestand. Wil jij meer weten over klachten bij een vitamine D3 tekort? Lees dan onze blog

Waarschuwing: Voedingssupplement voor volwassen en jongeren vanaf 14 jaar. Koel en droog bewaren. Aanbevolen dosering niet overschrijden. Een gezonde leefstijl is van belang, evenals een gevarieerde voeding. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. De ingrediënten en voedingswaardes van de andere smaken of varianten kunnen deels afwijken van bovenstaand voorbeeld. 

QWIN vitamine D3

Ingrediënt Hoeveelheid (per tab) %ADH*
Vitamine D3 15 mcg 300

*Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

Ingrediënten QWIN Vitamine D3: Vitamine D, vulstoffen: cellulose, hydroxypropylmethylcellulose, microcrystalline cellulose, verdikkingsmiddelen: sucrose, maiszetmeel, gom arabica, antiklontermiddel: magnesiumstearaat, siliciumdioxide, tri-calciumfosfaat, stearinezuur, emulgator: middellange triglyceriden (MCT), antioxidant: dl-alpha-tocopherol.

Meer informatie
SKU 3026
EAN code 8717306250214
Batchnummer V2114010
Merk QWIN
Ratings & Reviews

Deel je ervaringen met anderen

Ratings & Reviews

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!
Copyright © 2023 QWIN.nl, All rights reserved.