De voordelen van een plantaardige eiwitpoeder

De voordelen van plantaardige eiwitpoeder
Bezig met laden...
De voordelen van een plantaardige eiwitpoeder

Als je actief bent in sport en fitness, dan weet je waarschijnlijk al hoe belangrijk het is dat je de juiste voedingstoffen binnenkrijgt. Wil je je lichaam helpen bij spierherstel, dan heb je de juiste ingrediënten nodig. Een van die ingrediënten is eiwit. Dit essentiële macronutriënt helpt bij het opbouwen en behouden van spiermassa. Het kan ook bijdragen aan een sneller herstel na trainingen.

Eiwitten kunnen van verschillende bronnen komen, veelal dierlijk. Denk hierbij aan een caseïne of whey protein. Naast dierlijke eiwitten zijn er ook plantaardige eiwitbronnen die je eiwitten leveren. En deze plantaardige eiwitbronnen bieden tal van voordelen!

Waarom is eiwit zo belangrijk?

Eiwitten bouwen en repareren weefsels, inclusief spieren. Wanneer je traint, creëer je kleine scheurtjes in je spierweefsel. Voor het repareren van deze scheurtjes heeft je lichaam eiwitten nodig. Als je onvoldoende eiwit binnenkrijgt, kan dit leiden tot vertraagd of beperkt spierherstel. Iets dat je uiteraard wilt vermijden als je gezond fit wilt blijven. Eiwitten zijn dus belangrijk!

De voordelen van plantaardige eiwitpoeder

Waarom een plantaardige eiwitpoeder?

Traditionele eiwitpoeders zijn vaak afkomstig van caseïne, dat afkomstig is van melk, of wei-eiwit. Deze poeders populair bij sporters en fitnessfanaten. Echter kunnen ze problematisch zijn voor mensen met een lactose-intolerantie, koemelkallergie of voor veganisten. Plantaardig eiwitpoeder daarentegen is vaak gemaakt van plantaardige eiwitbronnen zoals erwten, rijst, hennep en/of soja. Dit maakt het ideaal voor mensen met specifieke dieetwensen.

Een plantaardige eiwitpoeder is tevens een goede keuze als vegetarische eiwitbron, naast bijvoorbeeld noten en bonen.

Geschikt voor mensen met voedselallergieën

Wanneer je kiest voor een plantaardige eiwitpoeder, profiteer je niet alleen van de voordelen die eiwitten bieden voor spierherstel. Plantaardige eiwitpoeders zijn ook gluten- en lactosevrij. Wat betekent dat je ze over het algemeen gemakkelijker kan verteren.

Goed voor de planeet

Een ander voordeel van vegan eiwitpoeder is dat het duurzamer is dan dierlijke eiwitten. De productie van dierlijke eiwitten heeft een aanzienlijke impact op het milieu, terwijl vegan eiwitpoeders minder belastend zijn voor het milieu omdat het plantaardig is. Dit betekent een kleinere ecologische voetafdruk en dus een positieve bijdrage aan de planeet.

Helpt bij gewichtsverlies

Een laatste voordeel van plantaardige eiwitpoeder is dat het kan helpen bij gewichtsverlies. Onderzoek heeft aangetoond dat eiwitten een belangrijke rol spelen bij het reguleren van honger en verzadiging. Hierdoor kan je minder snel geneigd zijn om teveel te eten. Bovendien geeft onderzoek aan dat plantaardige eiwitten langzamer verteren dan dierlijke eiwitten. Dit draagt bij aan een langer gevoel van verzadiging. Dat is dus ook een voordeel van een plantaardige eiwitpoeder.

Hoe gebruik je plantaardige eiwitpoeder?

Het gebruik van plantaardige eiwitpoeders is heel eenvoudig. Voeg simpelweg een schepje vegan eiwitpoeder toe aan water, amandelmelk of soyamelk en meng het goed door elkaar. Drink dit vlak na je workout of wanneer je merkt dat je niet genoeg eiwit binnenkrijgt via andere bronnen. Je kunt ook eiwitpoeder gebruiken bij het maken van veganistische recepten, zoals pannenkoeken. Of gebruik het als toevoeging in een smoothie. Bekijk ook onze andere blog over plantaardige protein shakes!

De voordelen van plantaardige eiwitpoeder

Vegan eiwitpoeder bij QWIN

Ben je overtuigd van de voordelen van een vegan eiwitpoeder en ben je benieuwd naar de smaak? Probeer dan eens de QWIN Vegan Protein Shake. Dit is de ideale plantaardige keuze voor (top)sporters. Deze shake is ontwikkeld met extra aandacht voor een goede smaak. De shake is samengesteld uit erwten eiwit isolaat en tuinbonen eiwit isolaat. Een shake van 200-250 ml bevat 21 gram eiwit. 

Vegan eiwitpoeder voor topsporters

Als je als topsporter supplementen gebruikt wil je zeker weten dat ze geen doping bevatten. Het NZVT keurmerk op de producten geeft aan dat de producten getest zijn. De vegan eiwitpoeder van QWIN bevat het NZVT keurmerk. De sportvoeding en supplementen met het NZVT keurmerk, welke je op deze website kan kopen, worden elke batch getest. 

Naast de Vegan Protein heeft QWIN een uitgebreide supplementenlijn. Het grootste deel van de supplementen is ook geschikt voor veganisten.

Kies jij ook voor een plantaardige eiwitpoeder?

Plantaardige eiwitpoeder is een uitstekende optie voor iedereen die zijn of haar eiwitinname wil verhogen. Zonder gebruik van dierlijke producten. Naast het vervullen van je dagelijkse eiwitbehoeften biedt een plantaardige eiwitpoeder nog vele andere voordelen.

Mocht je nog twijfelen over de voordelen van een plantaardige eiwitpoeder? Hier vind je de voordelen op een rij:

  • Plantaardige eiwitpoeders zijn geschikt voor mensen met voedselallergieën.
  • Ze zorgen voor het behoud van spiermassa en helpen bij een sneller herstel na het sporten.
  • De producten zijn een duurzame en verantwoorde keuze.
  • Tot slot kunnen plantaardige eiwitpoeders bijdragen aan gewichtsverlies.

Probeer het eens uit en ontdek de voordelen zelf! Benieuwd naar de verschillende soorten eiwitten?

Ben je een ondernemer en wil je de vegan eiwitpoeder van QWIN verkopen in je fitnesscentrum of winkel? Log dan in als zakelijke klant en bestel eenvoudig het aantal potten dat je wenst. Tip: bekijk ook eens de QWIN shakebekers en glazen en maak zo je aanbod compleet.

Previous article:
Next article:
Related posts
Copyright © 2023 QWIN.nl, All rights reserved.