Welke supplementen heb je nodig voor spieropbouw?

Welke supplementen nodig voor spieropbouw
Bezig met laden...
Welke supplementen heb je nodig voor spieropbouw?

Laten we eerlijk zijn, voor spieropbouw moet je hard werken. Door alle trainingen krijg je onder andere een sterker hart, meer spieren, betere fitheid en een gezonder lichaam. Zodra je meer spieropbouw wilt realiseren, kunnen supplementen je hierbij ondersteunen.

Welke supplementen heb jij nodig voor spieropbouw? Zorg dat na al het bloed, zweet en tranen tijdens jouw training, de juiste supplementen voor spieropbouw voor je klaar staan. In deze blog vertellen wij jou over de meest effectieve supplementen voor spieropbouw.

Waarom supplementen innemen?

Voeding, slaap en training zijn jouw basis voor spieropbouw. Echter, als je veel van je lichaam vraagt is dit niet altijd voldoende. Door het toevoegen van supplementen kan je je lichaam helpen de spieropbouw te maximaliseren.

Online tref je een overweldigend aanbod aan supplementen. Je wilt geen geld uitgeven aan supplementen zonder bewezen werking. Het aantal supplementen met de mooiste beloftes en claims zijn oneindig, maar deze supplementen doen in sommige gevallen niets voor jouw spieropbouw. Sterker nog: In sommige gevallen doen supplementen meer kwaad dan goed! Doe de juiste investering in jezelf en investeer ook in supplementen. Welke supplementen heb jij nodig voor de maximale spieropbouw?

Supplementen voor spieropbouw: eiwitten

Spieropbouw begint met de juiste prikkel. Je brengt schade toe aan de spieren, jouw spieren herstellen (met de juiste voeding en supplementen) en na het herstel ben je sterker. Je maakt progressie. Je spieren groeien. Voor spieropbouw is het belangrijk dat je voldoende eiwitrijke voeding binnenkrijgt. Zorg er dus voor dat je dit dagelijks op orde hebt. Ben jij een krachtsporter? Dan geldt voor jou een advies om 1,5 tot 2,0 gram aan eiwitten per kilogram lichaamsgewicht te nemen. Strikt genomen zou je in theorie zonder eiwitsupplementen genoeg eiwitten binnen kunnen krijgen. In praktijk komt het niet altijd uit om kip te snijden en te roosteren, of in de nacht bonen te laten weken.

Wat dacht je van het toevoegen van poeder als eiwitsupplement aan je shakebeker met water en enkele seconde te schudden? Binnen eiwitpoeders zitten er veel verschillen, maar in principe is het een pure eiwitbron, arm aan vetten en koolhydraten (vergeleken met voedingsbronnen uit de supermarkt).

Na een zware training is een proteïne shake een eenvoudige manier om jouw lichaam van de juiste voedingsstoffen te voorzien. QWIN biedt een ruim assortiment aan eiwitpoeders op poederbasis.

Welke supplementen nodig voor spieropbouwWelke supplementen nodig voor spieropbouw

Supplementen voor spieropbouw: creatine

Creatine is een van de meest onderzochte supplementen ter wereld. Het supplement creatine kan jouw spieren van energie voorzien. Creatine draagt bij aan het verhogen van de fysieke prestaties, dit maakt creatine naast eiwitten een geschikt supplement voor spieropbouw. Kleine hoeveelheden creatine vind je ook terug in vis of vlees. Echter zou je hier dagelijks kilo’s van moeten eten om de voordelen ervan te ondervinden.

Ons advies is om een kwalitatief creatine supplement te suppleren. Verschillende onderzoeken hebben in het verleden aangetoond dat supplementen doping geduide stoffen kunnen bevatten. Het gebruik van voedingssupplementen is daarmee een potentieel risico voor de gezondheid. QWIN Creatine bezit het NZVT Keurmerk (Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport). Door te kiezen voor de creatine van QWIN ben je verzekerd van een kwalitatief product die jou helpt het maximale uit jezelf te halen tijdens korte, hoog intensieve oefeningen.

Supplementen voor spieropbouw: Beta Alanine

Beta Alanine is een populair onderzocht supplement. Uit verschillende onderzoeken komt naar voren dat Beta Alanine zowel kracht als uithoudingsvermogen kan verbeteren. Beta Alanine heeft een betere werking in combinatie met creatine. Onderzoeken laten een verbetering van prestaties zien bij krachtinspanning als beide supplementen gecombineerd worden, in vergelijking met enkel creatine. De combinatie van deze supplementen zouden ervoor kunnen zorgen dat jij spieropbouw gaat maximaliseren.

Beta Alanine vormt vaak een onderdeel van de Pre-Workout supplementen. In sommige gevallen voegen producenten andere stoffen toe aan deze supplementen. Wil je zeker weten dat de supplementen die je gebruikt voor spieropbouw geen doping bevatten? Controleer dan of de producten het NZVT, Informed Sports of bijvoorbeeld Cologne list keurmerken bevatten. QWIN Beta  Alanine bevat het NZVT Keurmerk!

Wanneer supplementen innemen?

Weet je al welke supplementen je nodig hebt voor spieropbouw maar niet wanneer jij het beste de supplementen voor meer spieropbouw kan innemen? Begrijpelijk, dit verschilt namelijk per supplement. Een eiwitshake neem je bijvoorbeeld na je training.

Creatine en Beta Alanine neem je gedurende de dag. Per supplementen geldt een eigen gebruiksadvies. Deze vind je terug op de supplementen en hier op de website.

Welke supplementen nodig voor spieropbouwWelke supplementen nodig voor spieropbouw

Supplementen voor meer spieropbouw

Voor het opbouwen van spiermassa zal je dus hard moeten trainen. Om het meeste uit jouw training te halen is een goede dagelijkse voeding de eerste stap.

Dit kan je aanvulling met supplementen nodig voor spieropbouw eiwitten, creatine en Beta Alnine. Deze supplementen zijn voor jou veilig te gebruiken en bieden jou extra ondersteuning tijdens de spieropbouw!

Benieuwd naar alle supplementen van QWIN? Bekijk dan ons uitgebreide assortiment aan NZVT supplementen.

Previous article:
Next article:
Copyright © 2023 QWIN.nl, All rights reserved.