Sportvoeding wielrennen

Sportvoeding bij het wielrennen speelt een steeds belangrijkere rol. Deze populaire sport vereist uithoudingsvermogen, kracht en snelheid. Dit vergt een uitgebalanceerd voedingsplan. Hiermee verbeter je de prestaties tijdens het wielrennen. Wil jij ook het maximale uit jouw trainingen en wedstrijden halen? Wil jij de hongerklop voorkomen? QWIN sportvoeding helpt je hierbij.

Eten voor het wielrennen

Een goede voorbereiding is het halve werk. Deze voorbereiding begint met het eten van de juiste producten vóór het wielrennen. Zorg voor een goede basisvoeding. Denk hierbij allereerst aan koolhydraatrijke voedingsmiddelen. Eet bij voorkeur granen, pasta, fruit en groenten. Vetten spelen ook een belangrijke rol in het voedingsplan. Kies hierbij voor gezonde vetten als avocado’s, noten en zaden.

Wil jij extra koolhydraatreserves opbouwen richting jouw training of wedstrijd? Sportvoeding voor het wielrennen mag dan niet ontbreken. Denk hierbij aan een sportdrank, sportreep of sportgel. Vermijd bij voorkeur voedingsmiddelen met weinig voedingsstoffen, zoals producten met veel suiker. Deze bieden wellicht snelle energie. Ze bevatten echter geen langdurige energie. 

Voorkom een hongerklop

Een hongerklop tijdens de inspanning voorkom je door het juiste gebruik van voeding. Het eten van koolhydraatrijke voedingsmiddelen, zoals pasta of bananen, blijkt tijdens de training of wedstrijd een flinke uitdaging. Sportvoedingsproducten, rijk aan koolhydraten, vormen het juiste alternatief. Koolhydraatdranken en -gels zijn populaire keuzes onder wielrenners. Deze producten kan je makkelijk consumeren tijdens inspanning. Bovendien bevatten ze een geconcentreerde bron van koolhydraten, meestal in de vorm van maltodextrine en/of glucose. Het drinken van koolhydraatdranken en het gebruik van een koolhydraatgel kan je helpen om je energieniveaus op peil te houden. QWIN sportvoeding helpt jou bij het voorkomen van de hongerklop. 

Sportvoeding wielrennen

Wat nemen wielrenners onderweg voor een goede vochtbalans?

Voldoende hydratatie vormt een essentiële basis als je het hebt over het gebruik van sportvoeding tijdens het wielrennen. Zorg ervoor dat je vóór, tijdens en na je rit voldoende drinkt. Dit voorkomt uitdroging en het verbetert uiteindelijk jouw prestaties. Gebruik een sportdrank waar koolhydraten én elektrolyten in zitten. Met zo'n sportdrank vul je je energie aan én zorg je ervoor dat je vocht beter in je lichaam wordt vastgehouden. De meest functionele sportdrank is de QWIN Peptiplus sportdrank. Deze sportdrank voorziet niet alleen in de benodigde koolhydraten en elektrolyten, maar gaat nog een stapje verder. QWIN PeptiPlus is onderscheidend vanwege de toevoeging van 5g aan eiwitten per serving. Deze speciale eiwitmix, bestaande uit bewerkte eiwitten, is makkelijk op te nemen door het lichaam.

Sportvoeding wielrennen

Voeding na wielrennen

Eten na het wielrennen blijft cruciaal voor het herstel van jouw lichaam na de inspanning. Gebruik hiervoor de juiste voeding. Een combinatie van eiwitten en koolhydraten is ideaal. Hieronder vind je enkele tips:

 • Herstelrepen of shakes: De meest effectieve vorm van herstel is de inname van een proteïne reep of proteïne shake. Het bevat de ideale hoeveelheid eiwitten. Deze dragen bij aan het herstel na de inspanning. Op zoek naar een goede herstelshake? Denk dan bijvoorbeeld aan de QWIN 100% Whey of QWIN Vegan Protein
 • Magere melk of yoghurt: Deze producten helpen bij opbouw en herstel van spieren na de training.
 • Muesli met vruchten: Deze combinatie is rijk aan koolhydraten, vezels en vitamines. Een gezonde manier van herstellen!

Extra zekerheid voor topsporters

Ben jij een topsporter of serieuze sporter, die gaat voor goede producten én extra zekerheid?

QWIN biedt sporters een ruim assortiment NZVT supplementen. Supplementen gebruik je als aanvulling op je dagelijkse voeding. Met de juiste supplementen weet jij zeker dat je maximaal kan presteren. Supplementen kan je verkrijgen in de vorm van pillen, capsules en poeders. Daarvan wil je natuurlijk zeker weten dat ze zuivere ingrediënten bevatten! Extra zekerheid dus voor topsporters en serieuze sporters. 

Het Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport keurt supplementen op verboden stoffen zoals doping. NZVT gecertificeerde supplementen herken je aan het NZVT logo het etiket. 

Sportvoeding wielrennen kopen bij QWIN

Zorg bij het gebruik van sportvoeding voor het wielrennen voor voldoende variatie in jouw voedingsplan.  De producten van QWIN ondersteunen jou op alle momenten dat je het nodig hebt. Zowel voor, tijdens als na het sporten. Op zoek naar een goede sportdrank, energie gels, herstelshakes of supplementen? Met de producten van QWIN haal je de juiste sportvoeding voor het wielrennen.

FAQ met belangrijke vragen over sportvoeding wielrennen

 • Wat moet ik eten voor een ochtendrit?
  Neem voor een ochtendrit een licht ontbijt dat rijk is aan koolhydraten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een schaaltje havermout met bessen en een snee volkorenbrood met mager beleg. Vermijd te veel vezels en vetten. Deze vezels en vetten kunnen de spijsvertering vertragen.
 • Welke producten zijn geschikt tijdens lange ritten?
  Tijdens lange ritten zijn koolhydraatrijke producten ideaal voor het op peil houden van het energieniveau. Denk hierbij aan energierepen, bananen, rozijnen en sportgels.
 • Wat moet ik na mijn training eten voor optimaal herstel?
  Zorg na je training voor een combinatie van eiwitten en koolhydraten. Dit bevordert het herstel. Een smoothie met magere yoghurt, fruit en een handvol noten kan een goede keuze zijn. Daarnaast kan een eiwitshake of eiwitreep ook erg effectief zijn. 
 1. QWIN Pepti Gel 60ml
  Vanaf € 2,49
 2. QWIN Vitamine D3 (90 tabs)
  Waardering:
  100%
  € 24,90
 3. QWIN Creatine (360 gram)
  Waardering:
  98%
  € 32,90
Copyright © 2023 QWIN.nl, All rights reserved.