NutriSense, het bedrijf achter het supplementenmerk QWIN, werkt al sinds 1999 samen met topsporters, sportbonden en sportvoedingskundigen om sporters te helpen het maximale uit hun prestaties te halen. NutriSense importeert hiervoor uit verschillende landen sportvoedingsproducten- en merken.

Samenwerking met Topsport

Vanuit de samenwerkingen met sporters en begeleiders komt er in 2007 vraag naar een sportdrank die niet alleen energie levert, maar ook kan zorgen voor een sneller herstel. Uit onderzoek is gebleken dat de inname van eiwitten in combinatie met koolhydraten het herstel van het lichaam versnelt. Met dit gegeven besluit NutriSense destijds  - in nauwe samenwerking met vooraanstaande voeding wetenschappers en (Olympische) topsporters – zelf een uniek product te ontwikkelen: PeptiPlus. PeptiPlus bevat een speciale eitwitmix op basis van een plantaardig eiwithydrolisaat verkregen uit tarwegluten. Deze eiwitten zijn in kleine stukjes opgedeeld en hierdoor worden ze snel opgenomen. PeptiPlus is het eerste succesvolle product ontwikkeld NutriSense en staat aan de basis voor de vorming van een compleet totaal assortiment supplementen voor sporters onder de merknaam QWIN.

Eiwitten en sportsupplementen

In 2013 wordt het assortiment, naar aanleiding van behoefte in de fitnessmarkt, uitgebreid met een kwalitatief hoogwaardige 100% Whey Protein shake, toen nog onder de merknaam Pro NRG.

In 2014 begint de ontwikkeling van de eerste functionele sportsupplementen, speciaal voor sporters. Om de supplementen en de 100% Whey Protein onder één merk te kunnen samenvoegen wordt de merknaam QWIN geïntroduceerd. De Q staat voor de kwaliteit en WIN voor de doelgroep (top)sporters. QWIN krijgt de krachtige Nederlandse kleur oranje, ondersteunt met zwart en wit als basiskleuren.

NZVT keurmerk

Nu het logo en de huisstijl staan gaat het snel met de ontwikkeling en groei van het merk QWIN. Steeds meer sporters, sportdiëtisten en bonden weten de producten te vinden en vertrouwen en waarderen de kwaliteit van de supplementen, met een NZVT keurmerk. Daarnaast zijn de QWIN supplementen zeer functioneel voor sporters, wetenschappelijk onderbouwd en van Nederlandse kwaliteit.

De basis van het assortiment supplementen wordt gevormd door de Multi Sports Vitamine, Vitamine C en Vitamine D3. Later komen daar onder andere de Omega 3, Cafeïne, Zink Zuigtabletten, Creatine en Beta Alanine bij.

Energie Gel

In 2017 wordt de uitdaging aangegaan om een energiegel te introduceren volgens het succesvolle concept van PeptiPlus: energie- en herstel. Na een langdurig proces van ontwikkelen, testen, verbeteren wordt de QWIN Pepti Gel geïntroduceerd. Daarnaast wordt tevens de QWIN Iso Pro Gel gelanceerd, een hydrogel met een milde smaak waar niet direct water bij hoeft te worden gedronken.

In 2019 wordt het succesvolle product PeptiPlus onder de naam QWIN PeptiPlus toegevoegd aan het assortiment.

Hedendaags is QWIN het supplementenmerk voor zowel de serieuze, fanatieke als (top)sporter. De QWIN producten zijn van hoge kwaliteit en ontwikkeld in samenwerking met de wetenschap en topsporters. Het assortiment bestaat uit een aantal producten die daadwerkelijk van toegevoegde waarde zijn. Ze geven je de ondersteuning waar je lichaam om vraagt, gecombineerd met een goede productuitleg. De missie van QWIN is dan ook een zinvolle bijdrage leveren aan het behalen van persoonlijke doelen van deze sporters. 

Het assortiment wordt met regelmaat vernieuwd en aangevuld, zodat jij als sporter altijd op de kwaliteit van QWIN kan vertrouwen. QWINNERS’s DON’T QUIT! 

Copyright © 2022 QWIN.nl, All rights reserved.