Dopingvrije supplementen

Als sporter kan je supplementen gebruiken ter verbetering of ondersteuning van je sportprestaties. Je wilt dan uiteraard zeker weten dat je dopingvrije supplementen gebruikt. Supplementen bestaan veelal uit pillen en poeders. Je kan niet zien wat erin zit, maar hoe weet jij dan zeker dat je supplementen geen doping bevatten? Gelukkig kan je dit makkelijk checken. Je moet alleen weten waar je op moet letten.

 1. QWIN Vitamine D3 (90 tabs)
  Waardering:
  100%
  € 24,90
 2. QWIN Creatine (360 gram)
  Waardering:
  98%
  € 32,90

Doping en sport

Allereerst, wat is dopinggebruik en wat doet doping met je lichaam? Het woord doping associeert men vaak met sport. Sporters vragen het maximale van hun lichaam. Ter ondersteuning van de prestaties kunnen ze supplementen gebruiken als aanvulling. Onder doping verstaan we supplementen met verboden stoffen. Stoffen die je prestaties ongeoorloofd zouden kunnen verbeteren. Zie het als een soort vals spelen. Deze stoffen doen echter geen goeds voor je gezondheid. Sterker nog, ze kunnen schadelijk zijn.

Dopingvrije supplementen

Dopingvrije supplementen keurmerk

Dopingvrije supplementen zijn producten die speciaal ontwikkeld zijn voor sporters en geen verboden stoffen bevatten. Deze supplementen kunnen helpen bij het verbeteren van je prestaties. Maar ook het verhogen van je energie en het bevorderen van spierherstel na intensieve trainingen. Ze zijn zo samengesteld dat ze voldoen aan de strenge eisen van anti-dopingorganisaties en veilig zijn voor gebruik door sporters op alle niveaus.

Nederlandse dopingvrije supplementen herken je aan het NZVT keurmerk. Het NZVT is een Nederlandse organisatie die voor bedrijven supplementen keurt op doping. Wordt er tijdens de keuring geen doping in de supplementen aangetroffen? Dan mag op het betreffende product het NZVT keurmerk gevoerd worden!

Dopingvrije supplementen goedgekeurd

Als supplementen goedgekeurd worden ontvangen de producenten hiervoor een certificaat. Dit geeft ze het recht om het keurmerk op de labels van de producten weer te geven. En dit geeft jou als sporter het vertrouwen dat je de juiste keuze maakt bij het kopen en gebruiken van supplementen.

Dopingvrije supplementen

Dopingvrije supplementen kopen bij QWIN

Dopingvrije supplementen zijn een veilige en effectieve manier voor het verbeteren van je sportprestaties. Ze bieden tal van voordelen voor sporters. Denk hierbij aan het vergroten van de spierkracht. Maar ook het versnellen van het spierherstel en het bevorderen van de algehele gezondheid. Zonder compromissen te sluiten op het gebied van gezondheid en integriteit.

Voor QWIN vormen dopingvrije supplementen een belangrijk uitgangspunt. Alle supplementen van QWIN die het NZVT keurmerk hebben worden batchgewijs getest. Dit betekent dat QWIN iedere batch de supplementen opnieuw laat keuren. Dit geeft jou als sporter de hoogst mogelijke zekerheid dat je dopingvrije supplementen gebruikt.

Veelgestelde vragen over dopingvrije supplementen

 • Zijn dopingvrije supplementen net zo effectief als prestatie verbeterende middelen?
  Absoluut! Hoewel dopingvrije supplementen misschien niet dezelfde extreme resultaten opleveren als verboden middelen. Ze kunnen je echter nog wel steeds helpen in het verbeteren van je prestaties op een veilige en verantwoorde manier.
 • Moet ik dopingvrije supplementen gebruiken om succesvol te zijn als sporter?
  Nee, supplementen zijn optioneel. Er zijn andere manieren voor het verbeteren van je prestaties. Zoals het volgen van een uitgebalanceerd dieet en het optimaliseren van je trainingsroutine. Supplementen kunnen een waardevolle aanvulling zijn, maar ze zijn geen noodzaak.
 • Zijn dopingvrije supplementen geschikt voor alle sporters?
  Ja, deze supplementen zijn geschikt voor zowel professionele atleten als recreatieve sporters. Het is belangrijk dat je rekening houdt met je individuele behoeften en doelen bij het kiezen van de juiste supplementen.
Copyright © 2023 QWIN.nl, All rights reserved.