Ontdek de verschillende soorten voedingssupplementen voor sporters

Verschillende voedingssupplementen sport
Bezig met laden...

Er zijn verschillende algemene supplementen die bijdragen aan een goede gezondheid en welzijn. Als het gaat om voedingssupplementen voor de sport, bestaan er verschillende soorten. Deze sport voedingssupplementen helpen sporters hun prestaties te verbeteren. Wij zetten de sport voedingssupplementen in deze blog voor jou op een rijtje.

Wat zijn supplementen?

Supplementen vullen een gezonde en gevarieerde levensstijl aan. Ze bestaan ​​uit tabletten, capsules, of poeders.

Als individu heb je vitamines en mineralen (micronutriënten) nodig. Daarnaast heeft je lichaam koolhydraten en eiwitten (macronutriënten) nodig om een goede gezondheid te ondersteunen.

Als sporter heb je deze voedingsstoffen nodig om maximale prestaties te leveren tijdens trainingen, evenementen en wedstrijden. Het gebruik van voedingssupplementen vergroot de kans om de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) van voedingsstoffen binnen te krijgen.

Hoe gebruik je supplementen? Vaak gebruikt men sport voedingssupplementen en voedingssupplementen tegelijk. Een tekort aan vitaminen, mineralen of ijzer kan negatieve gevolgen hebben. Sport voedingssupplementen richten zich voornamelijk op het verbeteren van sportprestaties. Deze supplementen hebben minder effect op de algemene gezondheid. Het gebruik van sport voedingssupplementen kan om verschillende redenen plaatsvinden.

Voedingssupplement sport

De basis in sport voedingssupplementen: QWIN Multi Sports Vitamine

QWIN Multi Sports Vitamine, een speciaal ontwikkeld voedingssupplement voor de sport. Dit voedingssupplement voor sporters bevordert de weerstand en stimuleert het immuunsysteem tijdens en na fysieke inspanning. De tabletten bevatten de belangrijkste vitamines in 100% van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH). Met QWIN voorzie je jezelf als sporter dagelijks van de juiste vitamines en mineralen, in een verantwoorde dosering.

Elke pot QWIN Multi Sports Vitamine bevat 60 tabletten. Gezonde en gevarieerd eten is essentieel. Als je op zoek bent naar de juiste vitamines en mineralen om je weerstand te ondersteunen, kies dan voor QWIN Multi Sports Vitamine!

Sport voedingssupplementen die bijdragen aan sportieve prestaties

In deze blog laten wij het suppleren van eiwitten buiten beschouwing. Het suppleren van eiwitshakes kan bijdragen aan spiergroei of spieropbouw. Wij nemen de sport voedingssupplementen onder de loep die bijdragen aan sportieve prestaties.

QWIN Cafeïne: QWIN Cafeïne staat bekend als een sport voedingssupplement dat zorgt voor scherpte en energie. Cafeïne staat bekend als een decennia onderzocht sport voedingssupplement. Het heeft een prestatieverhogende werking en stimuleert het zenuwstelsel. Voor belangrijke wedstrijden of piekmomenten kun je QWIN Cafeïne innemen om extra scherp te zijn.

Elke pot QWIN Cafeïne bevat 90 tabletten. Als (top)sporter focus jij je altijd op het verbeteren van prestaties. Wil je je prestaties een boost geven door het stimuleren van je zenuwstelsel? Kies dan voor QWIN Cafeïne!

 

QWIN Beta Alanine: Beta Alanine, een aminozuur dat zowel het lichaam zelf aanmaakt als uit voeding haalt. Dit supplement is van nature in het lichaam aanwezig in lage concentraties. Beta Alanine is een populair sport voedingssupplement.

Hoewel het een niet-essentieel aminozuur is, kan suppletie met Beta Alanine voordelig zijn voor sporters die te maken hebben met korte explosieve bewegingen zoals sprinten, gewichtheffen of boksen, evenals duursporters. Door Beta Alanine als sport voedingssupplement in te nemen, kan de zuurgraad in de spieren geneutraliseerd worden, wat zorgt voor optimale omstandigheden. Hierdoor kun je langer op hoge intensiteit sporten. Elke tablet bevat 800 mg Beta Alanine en is gemakkelijk in te nemen. Daarnaast is dit sport voedingssupplement vrij van allergenen.

voedingssupplement sport

Vegan sport voedingssupplementen

Vegan sport supplementen zijn speciaal ontwikkeld zonder gebruik van dierlijke producten. Dit betekent dat ze vrij zijn van vis, vlees, melk, yoghurt, eieren en honing. Deze supplementen passen perfect bij een plantaardige levensstijl. Alle supplementen van QWIN in deze blog zijn geschikt voor veganisten.

Veilige voedingssupplementen voor sporters

In het verleden hebben verschillende onderzoeken aangetoond dat sport voedingssupplementen potentieel dopinggeduide stoffen kunnen bevatten. Dit vormt een risico voor topsporters. Het gebruik van dergelijke sport voedingssupplementen kan leiden tot een positieve uitslag bij een dopingcontrole.

Om deze ongewenste situatie voor topsporters aan te pakken, is in 2003 het "Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport" (NZVT) opgericht. Dit systeem biedt fabrikanten van sport voedingssupplementen de mogelijkheid om hun supplementen te laten controleren tegen betaling. Benieuwd naar de top 5 meest populaire NZVT supplementen onder sporters?

Bovenstaande sport voedingssupplementen van QWIN testen wij elke batch. Kies bij de aanschaf van kwalitatieve sport supplementen altijd voor QWIN.

 

Previous article:
Next article:
Copyright © 2023 QWIN.nl, All rights reserved.